Knez Pavle - Biografija - Sahrana na Oplencu - Novi Reporter: Intervju s Miodragom Jankovićem

Srbija je jasno pokazala da želi istinu o događajima iz svoje istorije

Intervju s Miodragom Jankovićem

(Novi Reporter, 24.10.2012.)

Banjalučki časopis "Novi Reporter" objavio je (br. 502, 24.10.2012. godine) tekst pod naslovom"Srbija je jasno pokazala da želi istinu o događajima iz svoje istorije" - intervju sa Miodragom Jankovićem, književnikom, istoričarom i urednikom sajta "27. mart".

U razgovoru koji je vodio novinar Goran Tarlać, Miodrag Janković je, između ostalog, naveo i sledeće: "Knez Pavle, kneginja Olga i njihov sin, knežević Nikola, sad počivaju u crkvi-zadužbini kralja Petra I. Bio je to događaj od velikog značaja za Srbiju. Za mene je ovo bio znak da se Srbija uspravlja. To je veliko ohrabrenje. Ne smemo zaboraviti i šta je u Orašcu, na ručku za zvanice u 'Karađorđevom vajatu', rekao njegovo kraljevsko visočanstvo Majkl od Kenta: 'Ovde sam došao u ime britanske krune da bih ispravio nepravdu prema velikom srpskom knezu.'"

Pregledajte galeriju i pročitajte intervju s gospodinom Miodragom Jankovićem, koji ovde objavljujemo u celini zahvaljujući ljubaznoj dozvoli redakcije časopisa "Novi Reporter".Mapa sajta
Copyright © 2008, 27. mart. All rights reserved.